Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Zaton Veliki

Zaton se nalazi u prekrasnom jadranskom zaljevu, 8 km sjeverozapadno od Dubrovnika. Točnije, vrlo je dobro povezan s Dubrovnikom zbog blizine Jadranske turističke ceste. U doslovnom prijevodu, Zaton znači uvala ili zaljev i kao takav je vrlo dobro zaštićen od jakih vjetrova tijekom zime. Zaton se dijeli na Mali Zaton i Veliki Zaton.

Nema hotela u Zatonu Velikom jer je to kao prvo malo naselje i smještaj u Zatonu Velikom je uglavnom privatan. Svaka kuća je pažljivo uređena kako bi se prilagodila ozračju tog mediteranskog područja i poslužit će kao odličan uvod u opuštajući odmor.

Nećete biti razočarani količinom vila u Zatonu Velikom jer su one ravnomjerno raspoređene duž obale zaljeva. Vile nas obično podsjećaju na vikendice koje su nekada bile vrlo popularne na tom području. Mnoge poznate hrvatske obitelji (dubrovački aristokrati) su tamo imale vikendice prije rata.

Stanovnici Zatona Velikog prvenstveno zarađuju za život kroz turizam, iako je Zaton Veliki jedno od rijetkih mjesta oko Dubrovnika koji ne posjeduju hotel. No, apartmani i sobe u Zatonu Velikom iznajmljuju se gotovo tijekom cijele godine. Ostale aktivnosti vezane uz mještane Zatona Velikog su ribarstvo i trgovina.

Ne postoje mnogi restorani u Zatonu Velikom. Međutim, postoji jedan restoran kojeg ćete morati otkriti sami. Ako ikada ostanete tamo, to neće biti problem jer sve što ćete morati učiniti je upitati nekog od stanovnika. Tu se poslužuje najbolja morska hrana na cijeloj Jadranskoj obali. Ovaj restoran u Zatonu Velikom također poslužuje i neke jako zanimljive specijalitete poput ribljeg mlijeka sa krumpirima pripremljenima na pari. Možda ne zvuči posebno, ali kada to kušate bit ćete oduševljeni.

Postoji nekoliko kafića, supermarketa, turistički ured, pekarnice i pošta u Zatonu Velikom, tako da se nećete osjećati potpuno isključeni iz civilizacije. Plaže u Zatonu Velikom su uglavnom šljunčane s glatkim stijenama. Dobro opremljen kamp u Zatonu Velikom je također vrlo popularan, pa ako ništa ne uspije podignite šator i uživajte ​​u suncu.

Tik uz more, mala borova šuma može poslužiti kao veliki prostor za odmor koji vodi do dobro skrivenih mjesta s iznimnim krajolicima.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba