Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Račišće

Račišće je i malo naselje i uvala smještena na jednom od hrvatskih najljepših otoka - Korčuli. Sama Korčula ima mnogo za ponuditi, dok je Račišće dobro skrivena korčulanska tajna. Smješteno samo 12 km od Starog Grada, Račišće je dostupno asfaltiranom cestom koja počinje u Starom Gradu. Račišće je i od povijesnog značaja jer sadrži nekoliko arheoloških nalazišta rimskih građevina.

Smještaj u Račišću je uglavnom privatan. Međutim, kako se hrvatska turistička industrija počela razvijati tijekom godina, izgrađen je i mali hotel u Račišću. Hotel se zove Mediteran, a predstavlja sve ono što je Račišće. Najpoznatija činjenica o ovom hotelu je njegova terasa. Terasa hotela Mediteran u Račišću je omiljeno okupljalište za mještane gdje se rado okupljaju, piju kavu ili samo pričaju o njihovim svakodnevnim aktivnostima.

Postoji jedna tradicija u Račišću koja još uvijek nije izumrla, a vjerojatno i nikada neće. To je pomalo nacionalni sport i predstavlja omiljeno prošlo vrijeme otočana. Sport se zove boće, a radi se o bacanju željezne kugle oko jedne male lopte. Pobjednik je osoba koja baci loptu najbliže središnjoj lopti.

Jedrenje u Račišću je bili jedan od glavnih izvora prihoda za njegove stanovnike, a ribolov je bio sekundarni izvor prihoda. Početkom 20. stoljeća, lokalni su ribari imali flotu od 40-ak lijepih drvenih jedrenjaka. Kada bi isplovljavali, izgledalo je kao gusarska ekspedicija. Nisu bili lijepi samo za gledanje, nego se činilo kao da su početak lijepe tradicije u Račišću. Nažalost, ubrzo su rastavljeni i zamijenjeni većim modernim brodovima koji su se koristili za plovidbu oko svijeta.

Mnogo je plaža u Račišću i one su pažljivo ukrašene kristalno čistim morem i bijelim oblutcima. Račišće je idealno za romantični bijeg jer je izolirano i ljudi tu rijetko nailaze. Korčula je sama po sebi prilično mirna i spokojna dok bi se Račišće moglo vrlo lako smatrati meditacijskim središtem Korčule. Luka u Račišću je lijepa i svakako je vrijedi posjetiti.

Zabava u Račišću je usmjerena na šetnju, biciklizam i istraživanje. Mjesto je isprepleteno malim cestama i brežuljcima, što bi vam se isprva moglo učiniti malo bajkovito. Kad se govori o hrani u Račišću, svakako prošetajte kroz vinograde i maslinike i udahnite esenciju Mediterana.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba