Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Lovište

Lovište je mala luka koja se nalazi na samom kraju poluotoka Pelješca. Udaljen je 17 km od naselja Orebić i vrlo je dobro povezan s naseljima Ston, Viganj i Kućište. Korčula je udaljena samo 15 minuta vožnje brodom, a do Dubrovnika je potrebno čak i dva sata koja su vrijedna vožnje. U Lovištu je i akvatorij koji služi kao sklonište zaštićenoj morskoj travi Posidonia kao i školjkama pod nazivom periska koje se mogu naći isključivo u iznimno čistim vodama. Vađenje periske je protuzakonito i ona se može prodavati na crnom tržištu po jako visokim cijenama. No, zbog kazne se zaista ne isplati to činiti.

Prirodni život je poprilično bogat i dobro zaštićen. Životinje slobodno lutaju i često posjećuju Lovište. Stoga, ne budite iznenađeni ako ulovite zečeve kako vas špijuniraju, galebove koji vrebaju sa krovova ili sove koje pjevaju na mjesečini.

Zabava u Lovištu se odvija oko lokalnih fešti. Ali, ne brinite, jer je toliko fešta u Lovištu da nećete ni pomisliti na odlazak u klub u Lovištu. Jedva ćete pronaći put kući nakon što odete na nekoliko fešti. Lovište je poput nekog velikog plemena koje se zabavlja smišljajući zabave u hodu i pronalazeći izlike za divlje noći svakoga tjedna. Pobrinite se da pronađete dobar recept za mamurluk jer jednom kad otpustite kočnice, zabava u Lovištu će doseći vrhunac.

Što se tiče hrane u Lovištu, ne trebate dalje tražiti. Oni koji posjete Pelješac savjetuje im se da idu u Lovište ako svakoga dana žele gurmanske specijalitete. Postoji 6 konoba i restorana u Lovištu, a svi imaju vrhunske menije i jela koja se temelje na stogodišnjim receptima. Nećete se moći zasititi morskih plodova i vina u konobama s obzirom da imaju najbolji izbor ribe i školjaka na poluotoku.

Smještaj u Lovištu je privatan i sadrži dobro opremljene pansione, privatne apartmane i sobe za iznajmljivanje. Zaista vrijedi iznajmiti apartman u Lovištu, pa stoga rezervirajte barem dva mjeseca unaprijed. Ako ne uspijete pronaći i rezervirati neki od apartmana, u naselju ima mnogo mogućnosti za kampiranje u lokalnom kampu, stoga se ne trebate brinuti o smještaju u Lovištu čak i ako tamo dođete usred noći. Ipak, jedan savjet: nemojte stati na neku od ugroženih biljaka koje rastu po cijelom mjestu.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba