Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Gruda

Gruda se nalazi u Konavlima, jugoistočno od Dubrovnika. Gruda je poljoprivredno naselje iako nema dugu industrijsku tradiciju. Iako je mjesto poznato po preradi poljoprivrednih proizvoda, morate znati da je se to radilo iz potrebe, kako bi stanovnici Grude imali hranu na svojim stolovima. Preradom maslina i vinove loze započela je gurmanska tradicija u Grudi.

Nema hotela u Grudi. Međutim, ima mnoštvo vinograda tako da se možete napiti do te mjere da vas neće biti briga gdje ćete odsjesti. Toliko je dobro vino iz Grude. Ako vam se baš ne šeće vinogradima u Grudi, popijte čašu u nekom od lokalnih kafića. Privatni smještaj u Grudi je prilično siguran ako želite tamo provesti nekoliko noći.

Gruda je u suštini jedno poprilično idilično mjesto. Zabava u Grudi i nije baš tako raznolika, ali tamo se ne ide da biste se zabavili nego da biste se opustili uz pokoju čašicu vina. Turisti koji traže noćne klubove u Grudi morat će nastaviti tražiti sve dok ne dođu do Dubrovnika. Nekoliko se zabava održava u Grudi tijekom ljeta, ali većinom na lokalnoj razini, pa su i stanovnici pomalo zasićeni njima. Nije se mnogo toga promijenilo u Grudi posljednjih nekoliko desetljeća. Čini se da stoji na mjestu kako dok vrijeme prolazi.

Ljeti u Grudi ljudi daju najviše od sebe jer tada zažive lokalni sportski događaji. Lokalni sportski događaji u Grudi vrte se oko neobičnog spoja nogometa i tenisa (nogotenis) u kojemu se nogomet igra sa teniskom lopticom. To je i vrhunac zabave u Grudi.

Još je jedna stvar po kojoj je Gruda poznata, a to je vrhunska lijenost. Vjerovali ili ne, ako naiđete na skitnicu na plaži u Grudi, to nije skitnica već samo lijeni stanovnik Grude. Zaista, Gruda je malo, lijepo mjesto, ali se ne može baš pohvaliti zanimljivim događajima.

Što se tiče hrane u Grudi, postoji jedan specijalitet na kojeg su posebno ponosni, a to je zeleni gulaš sa kupusom, svinjetinom i crvenim lukom. Ne radi se o načinu a koji se priprema nego o okusu kada se spremi. Postoji također i rijeka Konavočica koja teče poljem ispod Grude. Konavočicu su čest posjećivala djeca i igrala se na suncu i plivala u rijeci. Zračna luka Čilipi udaljena je oko 10 km od Grude.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba